Dušené pikantní kuře s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené pikantní kuře s cizrnou
Dušené pikantní kuře s cizrnou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 45971 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
250 g | Cizrna |
1 ks | Kuře |
1 špetka | Kurkuma |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
50 g | Rozinky tmavé |
1 špetka | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 652,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kuře, Kurkuma, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené pikantní kuře s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu, kterou jsme přes noc máčeli ve studené vodě, slijeme, propláchneme a v hrnci s čerstvou vodou uvaříme do poloměkka, pak ji slijeme a necháme v sítu okapat. |
2 | Kuře očistíme, rozdělíme na porce a osolíme částí soli, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme, rozinky namočíme do vody. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule s pepřem a kurkumou. Pak přidáme porce kuřete a osmahneme je po všech stranách, přidáme plátky česneku, citronovou šťávu a uvařenou cizrnu. Přidáme pepř a zbytek soli, zalijeme vodou a přikryté poklicí dusíme na mírném ohni, dokud kuře není měkké. Před koncem dušení ještě přidáme zbytek nakrájené cibule, nasekanou nať petrželky a rozinky, a vše promícháme. |
4 | Porce kuřete na talířích obložíme cizrnou a vše zalijeme hustou omáčkou z pánve, ve které jsme kuře dusili. |