Lívance ze žitné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance ze žitné mouky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45979 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
15 g | Droždí |
1 ks | Kapie |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko kysané acidofilo 1% |
500 g | Mouka žitná |
1 ks | Okurka salátová |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Omáčka tatarská |
200 g | Rostbíf |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 628,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé, Mléko kysané acidofilo 1%, Mouka žitná, Omáčka tatarská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rostbíf nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Lívance ze žitné mouky postup přípravy receptu:
1 | Máslo položíme do pánvičky, roztopíme, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Mouku vysypeme do misky, rozdrobíme do ní droždí, přisypeme kypřící prášek a promícháme. Potom rozklepneme celé vejce, vylijeme připravené roztopené máslo, mléko, sůl, ještě jednou promícháme a těsto odložíme na 14 minut odpočinout. |
2 | Olejem zlehka potřeme pánev, rozpálíme ho, lžící pokládáme těsto do tvaru kolečka a z obou stran dozlatova pečeme lívance, které až do podávání udržujeme teplé. |
3 | Upečené lívance aranžujeme na mělké talíře, na každý lívanec položíme lžící tatarské omáčky, plátek rostbífu a na vrch položíme nakrájenou kyselou okurku a kapii. Takto připravené porce ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravené lívance podáváme teplé jako teplý předkrm.