Jednoduchý recept

Lívance se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 45983

Ingredience

Těsto
13 g Kypřicí prášek do pečiva
5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
0,5 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Žampiony
1 ks Chilli paprička
0,5 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé
Ochucené máslo
1 kávová lžička Kari koření
20 g Kopr čerstvý
200 g Máslo čerstvé
0,5 špetka Pepř bílý
10 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,140 kcal
Kilojoule 4 770kJ
28% Sacharidy 102 g
97% Tuky 72 g
12% Sodík 247 mg
39% Bílkoviny 22 g

Lívance se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony: Žampiony očistíme, umyjeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme do hrnce. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, na tenká kolečka nakrájený česnek, osolíme, zalijeme vodou a povaříme asi 15 minut doměkka. Scedíme a do podávání udržujeme teplé.

2

Ochucené máslo: Máslo nakrájíme na kousky, položíme na pánev, rozehřejeme a hned stáhneme z ohně. Dochutíme ho drobně nasekaným koprem, nasekanou petrželkou kudrnkou, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a kari kořením. Máslo necháme ztuhnout.

3

Těsto: Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Přidáme vejce, dvě lžíce oleje, mléko, sůl, pepř a všechny suroviny dobře promícháme. Pánev potřeme olejem, lžící pokládáme těsto a lívance na jemném plamínku pečeme z jedné strany a po otočení z druhé strany. Upečené udržujeme až do podávání teplé.

4

Hotové lívance rozložíme na mělké talíře, na každý položíme připravené žampiony a na ně ochucené máslo.

5

Takto připravené porce ihned teplé podáváme.

Poznámka

Kořeněné lívance podáváme jako teplý předkrm na nahřátém talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept