Kuřecí prsíčka ve slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka ve slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
900 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 118,7mg |
Draslík | 658,8mg |
Vláknina | 226,5mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka ve slanině postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. |
2 | Vždy 3 plátky slaniny položíme tak, aby se překrývaly a zabalíme do nich porci prsíček. |
3 | Zabalená prsíčka urovnáme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut, aby maso bylo měkké a slanina křupavá. |
4 | Ihned podáváme, každou porci ozdobíme nasekanou pažitkou. |