Jednoduchý recept

Kořeněné vařené jehněčí

  • Libye
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 45998

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 špetka Hřebíček
1,5 kg Jehněčí maso
1 špetka Kardamom
1 špetka Kurkuma
25 g Mandle
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření celé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 896kJ
1% Sacharidy 5 g
39% Tuky 29 g
3% Sodík 51 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kořeněné vařené jehněčí postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy, vložíme do vody a tu přivedeme k varu. Přidáme pepř s sůl, bobkový list, část nového koření, kardamon a hřebíček. Vaříme přikryté poklicí 30 minut.

2

Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zprudka osmahneme mandle, pak je vyndáme a necháme na savém ubrousku okapat. Na horké máslo v pánvi po mandlích dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme kurkumu, zbytek nového koření, skořici a vše krátce smažíme. Směs z pánve pak přidáme do vody, v které vaříme maso, a vaříme odkryté ještě dalších přibližně 30 minut, dokud se polovina vody neodpaří. Pak přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí.

4

Podáváme teplé, posypané opraženými mandlemi.

Poznámka

Jako příloha je nejvhodnější vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept