Kořeněné vařené jehněčí

95 min.
Libye

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy, vložíme do vody a tu přivedeme k varu. Přidáme pepř s sůl, bobkový list, část nového koření, kardamon a hřebíček. Vaříme přikryté poklicí 30 minut.
  • 2
    Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zprudka osmahneme mandle, pak je vyndáme a necháme na savém ubrousku okapat. Na horké máslo v pánvi po mandlích dáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přidáme kurkumu, zbytek nového koření, skořici a vše krátce smažíme. Směs z pánve pak přidáme do vody, v které vaříme maso, a vaříme odkryté ještě dalších přibližně 30 minut, dokud se polovina vody neodpaří. Pak přidáme zakysanou smetanu, důkladně promícháme a vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Podáváme teplé, posypané opraženými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.