Špekové knedlíky s uzeným bůčkem

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
867 mg
Cukr
910 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky jej vložíme do pekáče nebo kastrolu.
  • 2
    V troubě necháme částečně osmahnout, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a za občasného promíchání necháme vše opražit do zlatavé barvy.
  • 3
    Připravíme řidší hladké těstíčko z prosáté mouky, vajec, soli, koření a mléka. Do těstíčka zamícháme bůček se slaninou a žemlí a hmotu necháme přikrytou chvilku odpočinout.
  • 4
    Potom z těsta tvarujeme kulaté knedlíky (2ks na porci), vkládáme je do vařící osolené vody a 10-12 minut vaříme.
  • 5
    Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a udržujeme je v páře teplé.
  • 6
    Na sádle osmažíme do zlatavé barvy na drobno nakrájenou cibuli.
  • 7
    Při podávání rozkrojíme knedlíky napůl a přelijeme sádlem s rozpuštěnou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.