Špekové knedlíky s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekové knedlíky s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 460 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Cibule |
500 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
160 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
335 g | Vepřový bok uzený |
2 l | Voda pitná |
670 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 189,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 49,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špekové knedlíky s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Vepřový uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky jej vložíme do pekáče nebo kastrolu. |
2 | V troubě necháme částečně osmahnout, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a za občasného promíchání necháme vše opražit do zlatavé barvy. |
3 | Připravíme řidší hladké těstíčko z prosáté mouky, vajec, soli, koření a mléka. Do těstíčka zamícháme bůček se slaninou a žemlí a hmotu necháme přikrytou chvilku odpočinout. |
4 | Potom z těsta tvarujeme kulaté knedlíky (2ks na porci), vkládáme je do vařící osolené vody a 10-12 minut vaříme. |
5 | Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a udržujeme je v páře teplé. |
6 | Na sádle osmažíme do zlatavé barvy na drobno nakrájenou cibuli. |
7 | Při podávání rozkrojíme knedlíky napůl a přelijeme sádlem s rozpuštěnou cibulí. |