Jednoduchý recept

Špekové knedlíky s uzeným bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 460
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Cibule
500 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
160 g Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
20 g Sůl
80 g Vejce slepičí
335 g Vepřový bok uzený
2 l Voda pitná
670 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 400kJ
17% Sacharidy 60 g
40% Tuky 30 g
67% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g
Špekové knedlíky s uzeným bůčkem

Špekové knedlíky s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Vepřový uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky jej vložíme do pekáče nebo kastrolu.

2

V troubě necháme částečně osmahnout, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a za občasného promíchání necháme vše opražit do zlatavé barvy.

3

Připravíme řidší hladké těstíčko z prosáté mouky, vajec, soli, koření a mléka. Do těstíčka zamícháme bůček se slaninou a žemlí a hmotu necháme přikrytou chvilku odpočinout.

4

Potom z těsta tvarujeme kulaté knedlíky (2ks na porci), vkládáme je do vařící osolené vody a 10-12 minut vaříme.

5

Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a udržujeme je v páře teplé.

6

Na sádle osmažíme do zlatavé barvy na drobno nakrájenou cibuli.

7

Při podávání rozkrojíme knedlíky napůl a přelijeme sádlem s rozpuštěnou cibulí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept