Recept

Pikantní jehněčí maso s rajčaty

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46000

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Hřebíček
1,5 kg Jehněčí maso
1 špetka Kardamom
1 špetka Kurkuma
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
8 ks Rajčata
400 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 326kJ
17% Sacharidy 61 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 59 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pikantní jehněčí maso s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Omytá rajčata oloupeme a také jemně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmažíme nakrájenou cibuli s kurkumou, kardamonem, skořicí a hřebíčkem, po chvíli přidáme kousky masa a za občasného míchání 5 minut opékáme. Maso pak zalijeme vodou, přisypeme nakrájená rajčata a petrželovou nať, přikryjeme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Podle chuti opepříme a osolíme.

3

V době dušení masa uvaříme v dostatečném množství vody rýži. Když je měkká, slijeme ji přes síto a přidáme do pánve s masem. Vše důkladně promícháme.

Poznámka

Podáváme teplé se zeleninovým salátem a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept