Pikantní jehněčí maso s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jehněčí maso s rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Hřebíček |
1,5 kg | Jehněčí maso |
1 špetka | Kardamom |
1 špetka | Kurkuma |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
400 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 204,0mg |
Draslík | 313,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kurkuma, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní jehněčí maso s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Omytá rajčata oloupeme a také jemně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmažíme nakrájenou cibuli s kurkumou, kardamonem, skořicí a hřebíčkem, po chvíli přidáme kousky masa a za občasného míchání 5 minut opékáme. Maso pak zalijeme vodou, přisypeme nakrájená rajčata a petrželovou nať, přikryjeme a dusíme, dokud maso není zcela měkké. Podle chuti opepříme a osolíme. |
3 | V době dušení masa uvaříme v dostatečném množství vody rýži. Když je měkká, slijeme ji přes síto a přidáme do pánve s masem. Vše důkladně promícháme. |
Poznámka
Podáváme teplé se zeleninovým salátem a chlebem.