Jednoduchý recept

Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46003

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli papričky - vločky
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl mořská
6 stroužek Česnek
4 ks Šalotka
250 g Špenát vodní

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 681kJ
9% Sacharidy 31 g
5% Tuky 3 g
13% Sodík 267 mg
8% Bílkoviny 5 g

Dušený vodní špenát s restovanou šalotkou a česnekem postup přípravy receptu:

1

Vodní špenát očistíme a nahrubo nasekáme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme špenát a podusíme cca 1/2 minuty, až začne vadnout. Spařený přemístíme do mísy.

2

Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm na středním ohni dozlatova osmahneme na tenké plátky pokrájený česnek se šalotkou. Přidáme ke špenátu, posypeme mořskou solí, špetkou chilli vloček a ihned podáváme.

Poznámka

místo vodního špenátu lze použít obyčejný listový, kadeřavou kapustu nebo brokolici vodní špenát-povíjnice vodní

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept