Recept

Marinované jehněčí s makadamovými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46008

Ingredience

20 g Hrozinky
650 g Jehněčí kýta
0,5 polévková lžíce Libeček
1,7 dl Mléko zahuštěné neslazené
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
Marináda
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1,7 dl Jogurt bílý smetanový
2 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Koriandr čerstvý
20 g Mandle
60 g Oříšky makadamové
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 polévková lžíce Zázvor celý
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 149kJ
9% Sacharidy 32 g
105% Tuky 79 g
18% Sodík 353 mg
72% Bílkoviny 40 g

Marinované jehněčí s makadamovými ořechy postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso odblaníme, zbavíme tuku a žilek. Omyté a osušené ho nakrájíme na kostky a osolíme. Zázvor očistíme a nastrouháme. Makadamové ořechy s oloupanými mandlemi pomeleme nahrubo a dáme je do mísy. Přidáme k nim drobně nakrájenou šalotku, nastrouhaný zázvor, bílý smetanový jogurt, citrónovou šťávu, mletý koriandr s kardamonem a čerstvě pomletý citrónový pepř. Směs promícháme, vložíme do ní maso a dobře promícháme, aby se směs nabalila na maso. Necháme ho v misce přes noc marinovat v chladničce.

2

Omyjeme hrozinky a necháme je okapat. Petrželovou nať a libeček omyjeme a drobně pokrájíme. Maso s marinádou vložíme do hrnce se silným dnem, zalijeme ho kondenzovaným neslazeným mlékem, přimícháme hrozinky, libeček a přivedeme k varu. Pak maso pod pokličkou dusíme při nízké teplotě přibližně 90 minut. Poté odložíme poklici a vaříme do zhoustnutí asi 20-30 minut. Během vaření přilijeme vodu. Před dovařením maso dochutíme solí a přimícháme petrželku.

Poznámka

Jehněčí maso podáváme horké s dušenou rýží nebo chlebem a čerstvou zeleninou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept