Recept

Žarkoje se sušeným ovocem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46013

Ingredience

125 g Broskve
200 g Cibule
1 kg Hovězí kližka
6 dl Hovězí vývar základní
125 g Hrušky
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
125 g Meruňky sušené
200 g Mrkev kořen
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
125 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 808 kcal
Kilojoule 3 382kJ
17% Sacharidy 62 g
204% Tuky 153 g
35% Sodík 694 mg
112% Bílkoviny 63 g

Žarkoje se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Maso osolíme podle chuti a opepříme. Mrkev s cibulí očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme čerstvý kopr a drobně jej pokrájíme. Sušené ovoce - meruňky, broskve, švestky bez pecek a hrušky omyjeme a necháme okapat.

3

V hlubokém pekáči na rozpáleném oleji s máslem osmažíme maso dozlatova (asi 5-7 minut), přidáme cibuli s mrkví, prolisovaný česnek, promícháme a přilijeme hovězí vývar. Stále mícháme, dokud nepřijde vývar k varu, pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso dusíme 90 minut.

4

Přimícháme sušené ovoce a dusíme dalších 30 minut.

5

Měkké maso s ovocem na talířích přelijeme pomerančovou šťávou a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Poznámka

Maso podáváme horké podle chuti s dušenou rýží, chlebem nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept