Jednoduchý recept

Lívance s jablky a ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 46015

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
40 g Cukr krupice
100 g Cukr třtinový
150 g Jablka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
100 g Ořechy lískové
20 g Skořice mletá
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,128 kcal
Kilojoule 4 720kJ
35% Sacharidy 127 g
83% Tuky 63 g
4% Sodík 89 mg
36% Bílkoviny 20 g

Lívance s jablky a ořechy postup přípravy receptu:

1

Jablka umyjeme, nakrájíme na dílky a posypeme skořici. Do jiného rendlíku dáme máslo, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nakonec přidáme připravená jablka, promícháme a udržujeme v teple.

2

Vysypeme mouku do misky, přisypeme kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, sůl, vlijeme smetanu a mléko, vmícháme mleté ořechy, cukr a všechny suroviny promícháme na řídké těsto.

3

Olejem potřeme pánev a na rozpálený olej lžící pokládáme připravené těsto, které pečeme z jedné a potom z druhé strany dozlatova. Upečené lívance dáváme na teplé místo a až do jejích podávání je udržujeme teplé.

4

Když už máme lívance upečené, rozdělíme je na mělké talíře do tvaru sloupce, mezi ně dáme připravená teplá jablka se sirupem a podáváme. Už připravené porce posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.

Poznámka

Lívance podáváme teplé na vyhřátém talíři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept