Lívance s jablky a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s jablky a ořechy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 46015 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
40 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr třtinový |
150 g | Jablka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
40 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
100 g | Ořechy lískové |
20 g | Skořice mletá |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 108,3mg |
Draslík | 615,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 14,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 479,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr třtinový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Ořechy lískové, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lívance s jablky a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Jablka umyjeme, nakrájíme na dílky a posypeme skořici. Do jiného rendlíku dáme máslo, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nakonec přidáme připravená jablka, promícháme a udržujeme v teple. |
2 | Vysypeme mouku do misky, přisypeme kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, dvě lžíce oleje, sůl, vlijeme smetanu a mléko, vmícháme mleté ořechy, cukr a všechny suroviny promícháme na řídké těsto. |
3 | Olejem potřeme pánev a na rozpálený olej lžící pokládáme připravené těsto, které pečeme z jedné a potom z druhé strany dozlatova. Upečené lívance dáváme na teplé místo a až do jejích podávání je udržujeme teplé. |
4 | Když už máme lívance upečené, rozdělíme je na mělké talíře do tvaru sloupce, mezi ně dáme připravená teplá jablka se sirupem a podáváme. Už připravené porce posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou. |
Poznámka
Lívance podáváme teplé na vyhřátém talíři.