Jednoduchý recept

Jehněčí maso zapečené

  • Tunis
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46016

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kg Jehněčí kýta
1 špetka Kurkuma
1 ks Masox
1 špetka Muškátový oříšek
1 hrst Máta
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
1% Sacharidy 4 g
30% Tuky 22 g
9% Sodík 189 mg
49% Bílkoviny 28 g

Jehněčí maso zapečené postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Masox rozpustíme v horké vodě a necháme krátce provařit. Vejce rozšleháme v misce, sýr nastrouháme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli, pak přidáme kousky masa a opečeme je. Maso osolíme, podle chuti opepříme, okořeníme kurkumou, zázvorem, muškátovým oříškem a skořicí. Vše zalijeme vývarem z masoxu, přidáme případně vodu, aby maso bylo zcela ponořené a dusíme přikryté pokličkou doměkka.

4

Měkké maso pak přemístíme do žáruvzdorné mísy, vývar necháme vychadnout. Do vychlazeného vývaru přimícháme metlou rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a mátu, směsí zalijeme maso v míse a v předehřáté troubě zvolna pečeme přibližně 20 minut.

5

Zapečené maso podáváme horké s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept