Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 46017 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
8 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
105 ml | Limetková šťáva |
500 g | Losos - filety |
1 ks | Mrkev kořen |
95 ml | Ocet rýžový |
6 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
12 ks | Rýžový papír |
3 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 22,4mg |
Draslík | 195,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Losos - filety, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Petržel - nať, Rýžový papír mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní závitky s lososem a bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lososa nakrájíme na 12 proužků velkých přibližně 8 x 2 x 2 cm a vložíme na 30 minut do marinády smíchané ze 75 ml rýžového octa, 75 ml limetkové šťávy, 2 lžic nakrájeného koriandru a 1 lžičky nastrouhaného zázvoru. |
2 | Rozšleháme 30 ml limetkové šťávy, 20 ml rýžového octa, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, 2 lžičky nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce nakrájeného koriandru a nakrájenou petrželku. Přejeme-li si omáčku velmi jemnou, všechny přísady rozmixujeme. Misku s bylinkovou omáčkou odložíme stranou. |
3 | Z oloupaných jarních cibulek a oškrábané mrkve nakrájíme 8 cm dlouhé jemné nudličky. |
4 | Kousky lososa vyjmeme z marinády a osušíme. |
5 | Postupně namáčíme do horké vody plátky rýžového papíru, které necháme změknout. Položíme je na čistou utěrku, doprostřed položíme kousek lososa, několik proužků cibulky a mrkve a několik lístků koriandru. Pevně zavineme, hrany papíru stáčíme směrem dovnitř, aby náplň nevypadávala. |
6 | Stočené závitky pokládáme krajem papíru dolů. Stejným způsobem pokračujeme až do spotřebování všech surovin. |
7 | V pánvi rozehřejeme arašídový olej a závitky po obou stranách osmažíme dozlatova. Do oleje závitky opět pokládáme krajem papíru dolů. Na ubrousku je zbavíme přebytečného tuku. |
8 | Horké ihned podáváme s připravenou bylinkovou omáčkou. |