Recept

Hovězí maso s kukuřicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 46026

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Brokolice
1 kg Hovězí maso přední
400 g Kukuřice cukrová nakládaná
250 g Květák
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 l Voda pitná
1,5 dl Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
9% Sacharidy 32 g
35% Tuky 27 g
58% Sodík 1 g
104% Bílkoviny 59 g

Hovězí maso s kukuřicí postup přípravy receptu:

1

Hovězí přední maso bez tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. V hrnci rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany dozlatova, ochutíme solí, pepřem, poprášíme moukou a za stálého míchání restujeme ještě 1-2 minuty.

2

Poté maso dáme do zapékací mísy, přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, konzervovanou kukuřici, přimícháme worcester, vývar, bobkový list, nové koření a 0,5 lžičky chilli pasty. Mísu zakryjeme poklicí, dáme do trouby a pečeme pří 220°C asi 90 minut doměkka. Občas promícháme.

3

10 minut před dovařením masa omyjeme brokolici s květákem a zeleninu rozebereme na růžičky. V druhém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody s 0,5 lžičkou mořské soli. Zeleninu vaříme 5 minut, pak ji vyjmeme, necháme odkapat a odložíme do misky.

4

Měkké maso rozdělíme na talíře, přidáme k němu zeleninu a servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme podle chuti bramborovou kaši, bramborové našlehané pusinky nebo bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept