Francouzská sázená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská sázená vejce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4603 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Hrášek |
150 g | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 499,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 761,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Květák, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Francouzská sázená vejce postup přípravy receptu:
1 | Hrášek uvaříme ve slané vodě, okapeme a smícháme s máslem. Žampióny očistíme, drobně nakrájíme a dusíme na másle s citrónovou šťávou a jemně pokrájenou cibulí. |
2 | Vejce připravíme jako sázená, dáme na vetší mísu, každé vejce obložíme hráškem, růžičkami vařeného květáku a žampióny. |
Poznámka
Květák předem uvaříme.