Jednoduchý recept

Francouzská sázená vejce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 4603
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Hrášek
150 g Květák
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 17 g
8% Sodík 157 mg
23% Bílkoviny 13 g

Francouzská sázená vejce postup přípravy receptu:

1

Hrášek uvaříme ve slané vodě, okapeme a smícháme s máslem. Žampióny očistíme, drobně nakrájíme a dusíme na másle s citrónovou šťávou a jemně pokrájenou cibulí.

2

Vejce připravíme jako sázená, dáme na vetší mísu, každé vejce obložíme hráškem, růžičkami vařeného květáku a žampióny.

Poznámka

Květák předem uvaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept