Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Cizrna |
800 g | Hovězí maso zadní |
1 ks | Masox |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 303,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Hovězí maso zadní, Masox, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu namočíme alespoň na 3 hodiny do 1 l studené vody. Změklou slijeme přes síto, propláchneme a necháme okapat. |
2 | Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na větší kousky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v horké vodě a krátce převaříme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a kousky masa, promícháme a osmahneme. |
4 | Do pánve k masu přisypeme okapanou cizrnu a nakrájené brambory, dochutíme zázvorem a muškátovým oříškem, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso není měkké. |