Jednoduchý recept

Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami

  • Tunis
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46074

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
250 g Cizrna
800 g Hovězí maso zadní
1 ks Masox
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1,2 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 956kJ
5% Sacharidy 17 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 94 mg
45% Bílkoviny 25 g

Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami postup přípravy receptu:

1

Cizrnu namočíme alespoň na 3 hodiny do 1 l studené vody. Změklou slijeme přes síto, propláchneme a necháme okapat.

2

Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na větší kousky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v horké vodě a krátce převaříme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a kousky masa, promícháme a osmahneme.

4

Do pánve k masu přisypeme okapanou cizrnu a nakrájené brambory, dochutíme zázvorem a muškátovým oříškem, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso není měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept