Japonská dýně dušená s kokosovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonská dýně dušená s kokosovým krémem
Japonská dýně dušená s kokosovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 46084 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,7mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Kokosové mléko, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.

Japonská dýně dušená s kokosovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Japonskou dýni kaboča rozkrojíme na poloviny, kůru a jádřince odstraníme. Několik semínek důkladně omyjeme, osušíme a nasucho opražíme na rozehřáté pánvi nebo opečeme na plechu v troubě. Dužinu pokrájíme na nudličky. |
2 | Kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme cukr, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme dýni a necháme zvolna vařit 10-15 minut do změknutí. |
3 | Hotový dezert rozdělíme do misek, ozdobíme praženými semínky, snítkou máty a ihned podáváme. |