Marinovaný losos na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný losos na jehle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46096 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Bobkový list |
16 ks | Cibulka jarní |
1 dl | Citronová šťáva |
1 kg | Losos obecný |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Losos obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaný losos na jehle postup přípravy receptu:
1 | V misce metlou smícháme olej, 75 ml citronové šťávy, pepř a sůl. Lososa nakrájíme na kousky a dáme do připravené marinády, necháme alespoň 1 hodinu odležet. |
2 | Kousky ryby pak střídavě s malými cibulkami, cherry rajčátky a bobkovými listy napichujeme na jehly. |
3 | Rozpálíme gril a na mřížce jehly grilujeme, dokud ryba není dostatečně propečená. Hotové špízy pokapeme zbylou citronovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme teplé, nejvhodnější přílohou je arabský chléb.