Telecí srdce na víně

50 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
948 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli a oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Telecí srdce očistíme, rozkrojíme na čtyři díly a protáhneme slaninou.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli s celerem, vložíme porce srdce, koření, sůl, promícháme, zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme doměkka.
  • 3
    Srdce vyjmeme a šťávu vydusíme. Do základu vsypeme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut provaříme. Poté omáčku propasírujeme, ochutíme citronovou šťávou a spolu se srdcem prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.