Jednoduchý recept

Rýže se šafránem a medem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46107

Ingredience

1 špetka Kardamom
2 polévková lžíce Med včelí
10 g Máslo čerstvé
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
14% Sacharidy 49 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 77 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rýže se šafránem a medem postup přípravy receptu:

1

Kardamom a šafrán rozmícháme v 0,5 dl vody.

2

Rýži důkladně v sítu opláchneme pod proudem studené vody.

3

V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme ji a přidáme rýži. Než se začne voda vařit, několikrát rýži promícháme, pak ji nepřiklopenou vaříme 8 až 10 minut. Potom vidličkou do rýže vmícháme med. Přebytečnou vodu slijeme.

4

V hluboké pánvi rozehřejeme máslo (nejlépe přepuštěné), přidáme rýži s medem a rozpuštěný šafrán s kardamomem. Rýži zamícháme a obrácenou stranou vařečky do ní uděláme několik otvorů. Přiklopíme ji pokličkou a na velmi mírném ohni dusíme přibližně 15 až 20 minut.

5

Tato rýže je vhodnou přílohou ke grilovaným rybám nebo pečenému skopovému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept