Krupicový koláč a citronovou polevou

50 min.
Egypt

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
437 mg
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme vejce, vanilkový cukr a vše našleháme. Přisypeme 400 g cukru krupice smíchaného s kypřicím práškem a sodu, vše promícháme, nakonec ještě do těsta zamícháme jogurt.
  • 2
    Vymažeme formu a těsto do ní vlijeme.
  • 3
    Mandle spaříme, oloupeme, rozpůlíme a dáme je na těsto. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    V době, kdy se koláč peče si připravíme polevu. V hrnci ohřejeme vodu, rozpustíme 200 g cukru, vlijeme citronovou šťávu, 10 minut necháme povařit a pak odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
  • 5
    Polevu ihned po upečení na koláč rozetřeme.
  • 6
    Krájíme na porce až po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.