Rýžový pudink s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový pudink s mandlemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46141 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Mandle |
0,6 l | Mléko polotučné |
150 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 148,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Rýže loupaná, Sirup javorový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžový pudink s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme, oloupeme a nastrouháme. Rýži umeleme na jemno, smícháme s 0,2 l mléka. Zbývající mléko přivedeme v hrnci k varu, přidáme rýžovou směs, cukr a sůl, za stálého míchání ještě 5 minut vaříme na mírném ohni. Během varu přisypáváme nastrouhané mandle. Nakonec přilijeme ovocný sirup, krátce prudce provaříme. |
2 | Pudink nalijeme do misek a dáme vychladit. Podáváme ozdobený půlkami mandlí nebo nasekanými ořechy. |
Poznámka
Servírujeme studené.