Mango s jahodovým sorbetem
16 min.
Ingredience
- 3kusyMango
 - 40gramůCukr třtinový
 
- Na sorbet
- 500gramůJahody zahradní
 - 125gramůCukr krupice
 - 300mililitrůVoda pitná
 - 20gramůCitronová kůra
 - 30mililitrůCitronová šťáva
 - 80mililitrůRum bílý
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout.
 - 2Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu.
 - 3Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.