Jednoduchý recept

Mango s jahodovým sorbetem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 46146

Ingredience

40 g Cukr třtinový
3 ks Mango
Na sorbet
20 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
125 g Cukr krupice
500 g Jahody zahradní
80 ml Rum bílý
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 959kJ
14% Sacharidy 52 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
2% Bílkoviny 1 g

Mango s jahodovým sorbetem postup přípravy receptu:

1

Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout.

2

Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu.

3

Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu.

Poznámka

Servírujeme studené. Je třeba počítat před podáváním se 4 hodinami na zmražení sorbetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept