Mango s jahodovým sorbetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mango s jahodovým sorbetem
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46146 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
40 g | Cukr třtinový |
3 ks | Mango |
Na sorbet | |
---|---|
20 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
500 g | Jahody zahradní |
80 ml | Rum bílý |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 304,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Mango, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jahody zahradní, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rum bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mango s jahodovým sorbetem postup přípravy receptu:
1 | Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout. |
2 | Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu. |
3 | Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu. |
Poznámka
Servírujeme studené. Je třeba počítat před podáváním se 4 hodinami na zmražení sorbetu.