Recept

Srnčí medailonky s červeným zelím a pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 46153

Ingredience

2 ks Cibule červená
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
2 kávová lžička Skořice mletá
640 g Srnčí maso
4 špetka Sůl
1,2 kg Zelí hlávkové červené
200 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 478kJ
12% Sacharidy 42 g
7% Tuky 5 g
20% Sodík 402 mg
74% Bílkoviny 42 g

Srnčí medailonky s červeným zelím a pomeranči postup přípravy receptu:

1

Z červeného zelí odstraníme vnější listy, zelí podélně rozčtvrtíme, odstraníme košťál a zelí napříč nakrájíme na tenké proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ostrým nožem oloupeme kůru z pomerančů tak, abychom odstranili i bílou slupku, a dužinu nakrájíme na větší kousky.

2

V hrnci rozehřejeme 2 polévkové lžíce oleje a za stálého míchání v něm necháme zesklovatět cibuli. Přidáme červené zelí a za stálého míchání krátce podusíme. Přilijeme fond, zakryjeme a při střední teplotě dusíme asi 20 minut. (Zelí ovšem musí zůstat na skus). Vmícháme skořici a kousky pomeranče, ochutíme solí a pepřem a dáme na teplé místo.

3

V pánvi rozehřejeme zbylý olej. Srnčí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Medailonky prudce opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji, snížíme teplotu a dopečeme po každé straně asi 3 minuty, několikrát obrátíme. Na talíře rozdělíme zelí s kousky pomerančů, navrch položíme srnčí medailonky a hned podáváme.

Poznámka

Ke zvěřině je dobrá též kapusta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept