Zapékaná štika s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná štika s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 218,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Štika obecná, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaná štika s houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce štiky osolíme, opepříme a obalíme v části hladké mouky. Opečeme je na pánvi na oleji spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými houbami. |
2 | Opečené porce štiky urovnáme do pekáčku, poklademe dušenými houbami, natvrdo vařenými, nakrájenými vejci a na plátky nakrájenými bramborami. |
3 | Smetanu rozmícháme s moukou, povaříme, osolíme a nalijeme do pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.