Jednoduchý recept

Zapékaná štika s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46163

Ingredience

800 g Brambory vařené ve slupce
200 g Houby čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana
500 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 400kJ
14% Sacharidy 50 g
39% Tuky 29 g
39% Sodík 783 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zapékaná štika s houbami postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce štiky osolíme, opepříme a obalíme v části hladké mouky. Opečeme je na pánvi na oleji spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými houbami.

2

Opečené porce štiky urovnáme do pekáčku, poklademe dušenými houbami, natvrdo vařenými, nakrájenými vejci a na plátky nakrájenými bramborami.

3

Smetanu rozmícháme s moukou, povaříme, osolíme a nalijeme do pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept