Mník s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mník s rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Mník |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Rajčata |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Mník, Olej rostlinný, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mník s rýží postup přípravy receptu:
1 | Mníka očistíme, nakrájíme na kousky, zbavíme kostí a omyjeme. Z odřezků ryby, z kostí, očištěné zeleniny, cibule a soli uvaříme vývar a přecedíme. |
2 | Kousky rybího masa opečeme v kastrole na oleji. Přidáme nasekaný česnek, omytá, na dílky nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Vše chvíli podusíme. |
3 | V rybím vývaru uvaříme propláchnutou rýži doměkka a scedíme. |
4 | Rýži upravíme do středu talířů a okolo obložíme kousky ryby s rajčaty. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |