Jednoduchý recept

Mník s rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46168

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
600 g Mník
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Rajčata
200 g Rýže předvařená (parboiled)
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
15% Sacharidy 54 g
126% Tuky 94 g
30% Sodík 604 mg
70% Bílkoviny 39 g

Mník s rýží postup přípravy receptu:

1

Mníka očistíme, nakrájíme na kousky, zbavíme kostí a omyjeme. Z odřezků ryby, z kostí, očištěné zeleniny, cibule a soli uvaříme vývar a přecedíme.

2

Kousky rybího masa opečeme v kastrole na oleji. Přidáme nasekaný česnek, omytá, na dílky nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Vše chvíli podusíme.

3

V rybím vývaru uvaříme propláchnutou rýži doměkka a scedíme.

4

Rýži upravíme do středu talířů a okolo obložíme kousky ryby s rajčaty. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept