Jednoduchý recept

Candát zapékaný v sýrové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 46169

Ingredience

600 g Candát obecný
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
400 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Sýr Moravský bochník 45%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 194 mg
54% Bílkoviny 30 g

Candát zapékaný v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté, osušené porce candáta osolíme a povaříme v mléce doměkka. Opatrně vyjmeme.

2

Z másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem, ve kterém jsme vařili candáta. Povaříme dohladka, osolíme opepříme a do omáčky vmícháme hořčici a polovinu nastrouhaného sýru.

3

Porce ryby urovnáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem.

4

Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě nebo pod grilem, aby sýr zrůžověl. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept