Cejn na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cejn na bílém víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 46172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Cejn velký |
1 ks | Celer - nať |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 41,1mg |
Vláknina | 749,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cejn na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut. |
2 | Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. |
3 | Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem. |
Poznámka
Celerovou nať můžeme nahradit libečkem.