Jednoduchý recept

Cejn na bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 46172

Ingredience

600 g Cejn velký
1 ks Celer - nať
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 824kJ
3% Sacharidy 11 g
36% Tuky 27 g
11% Sodík 228 mg
51% Bílkoviny 29 g

Cejn na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce cejna nakrájíme na 8 menších dílů a urovnáme do zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nadrobno nakrájenou celerovou natí. Mísu přiklopíme a vložíme do středně vyhřáté trouby na 10-15 minut.

2

Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vypečenou šťávou z cejna. Povaříme do zhoustnutí, nalijeme na porce ryby a vše posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.

3

Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Poznámka

Celerovou nať můžeme nahradit libečkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept