Recept

Zapečená telecí játra s jablky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 46191

Ingredience

3 ks Cibule
250 g Jablka
800 g Játra telecí
50 g Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 895kJ
9% Sacharidy 31 g
59% Tuky 45 g
13% Sodík 255 mg
75% Bílkoviny 42 g

Zapečená telecí játra s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a obalíme v mouce.

2

Játra usmažíme z obou stran na oleji, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a společně na mírném plameni dusíme.

3

Játra osolíme, opepříme, poklademe jablečnou směsí, posypeme petrželovou natí a v předehřáté troubě zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept