Zapečená telecí játra s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená telecí játra s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 46191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
250 g | Jablka |
800 g | Játra telecí |
70 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 689,0mg |
Draslík | 809,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Játra telecí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená telecí játra s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, rozkrájíme na osminky a vykrájíme jádřince, cibuli nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a obalíme v mouce. |
2 | Játra usmažíme z obou stran na oleji, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme jablka a společně na mírném plameni dusíme. |
3 | Játra osolíme, opepříme, poklademe jablečnou směsí, posypeme petrželovou natí a v předehřáté troubě zapečeme. |