Recept

Toustové dukáty s remuládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 46196

Ingredience

4 plátek Anglická slanina
8 plátek Chléb toastový
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Rajčata
100 g Rukola
4 plátek Sýr Gouda 45%
Remuláda
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr moučkový
320 g Hellmann's Majonéza originál
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Kerblík
50 g Okurky nakládané
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tabasco
1 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 683kJ
15% Sacharidy 55 g
86% Tuky 64 g
36% Sodík 725 mg
22% Bílkoviny 13 g

Toustové dukáty s remuládou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme remuládu: Do misky dáme majonézu Hellmans, přidáme k ní pikantní Dijonskou hořčici, citronovou šťávu, jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, čerstvě pomletý pepř 4 barev, špetku cukru, sůl, 1 lžíci bílého vína, 3-4 kapky Tabasca a drobně pokrájený omytý kerblík. Vše důkladně promícháme a dáme vychladit.

2

Z plátků toustového chleba formičku vykrojíme kolečka - dukátky o průměru přibližně 7-8 cm. Rukolu omyjeme, lístky otrháme a necháme okapat.

3

V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova tenké plátky Anglické slaniny. Sýr nakrájíme na tenké plátky a formičkou z něj vykrojíme kolečka o průměru asi 6-7 cm. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tousty potřeme remuládou, na polovinu poklademe složené plátky slaniny, kolečka sýru, lístky rukoly, plátky rajčat a přikryjeme je zbylými toustovými dukátky.

4

Dukáty poklademe na mísu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept