Roláda z mořské tresky a lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z mořské tresky a lososa
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46202 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
100 g | Cuketa |
600 g | Filé z aljašské tresky |
200 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 ks | Šalotka |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 175,9mg |
Draslík | 518,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cuketa, Losos - filety, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Pepř cayenský, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roláda z mořské tresky a lososa postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme šalotky. Máslo rozpustíme v pánvi a osmahneme šalotky. Nastrouháme cuketu a podusíme ji se šalotkou 8 minut. |
2 | Na kousky nakrájíme filé z tresky, pokapeme citronovou šťávou a s cuketovou směsí umixujeme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. |
3 | Dotuha vyšleháme šlehačku a vmícháme ji se žloutky do rybí hmoty. |
4 | Opereme špenát, vložíme na chvilinku do vařící vody, ochladíme a necháme okapat. Navlhčíme utěrku a rozprostřeme na ni špenát, aby se listy překrývaly. |
5 | Na dvoucentimetrové kousky nakrájíme lososa a rozložíme na špenát. Na jedné straně nadzdvihneme utěrku a jednu polovinu špenátu přeložíme přes druhou. Ryba bude ve špenátu zabalená. |
6 | Na 80 stupňů předehřejeme troubu, formu na paštiku vyložíme alobalem a vymažeme tukem. Vložíme polovinu rybí hmoty, na ni uložíme špenátovou rolku, pokryjeme zbytkem rybí hmoty. |
7 | Uzavřeme formu alobalem a vložíme do trouby. Přelijeme horkou vodou a hodinu vaříme. V polovině pečící doby sundáme fólii. |
8 | Formu necháme 4 hodiny chladnout a poté vyklopíme. |
9 | Roládu nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Z citronu použijeme šťávu.