Okouníková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouníková polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46216 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Brambory vařené ve slupce |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Okouník mořský |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
500 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 864,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Okouník mořský, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okouníková polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brambory a opečeme je doměkka. |
2 | Rozpůlíme podélně pórek, omyjeme a nakrájíme na kroužky, přidáme k bramborám a vše opečeme. Podlijeme 0,6l vody a bílým vínem. Osolíme, opepříme a necháme povařit 15 minut. |
3 | Na malé kousky nakrájíme očištěnou rybu, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Polévku rozmixujeme v mixéru a poté uvedeme ještě do varu. Vložíme kousky ryby a vaříme 5 minut pod pokličkou. |
4 | Podáváme ozdobené nasekaným koprem. |
Poznámka
Brambory musí být vařené.