Jednoduchý recept

Okouníková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46216

Ingredience

250 g Brambory vařené ve slupce
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Okouník mořský
1 kávová lžička Pepř bílý
500 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 419kJ
8% Sacharidy 30 g
14% Tuky 11 g
24% Sodík 472 mg
48% Bílkoviny 27 g

Okouníková polévka postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brambory a opečeme je doměkka.

2

Rozpůlíme podélně pórek, omyjeme a nakrájíme na kroužky, přidáme k bramborám a vše opečeme. Podlijeme 0,6l vody a bílým vínem. Osolíme, opepříme a necháme povařit 15 minut.

3

Na malé kousky nakrájíme očištěnou rybu, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Polévku rozmixujeme v mixéru a poté uvedeme ještě do varu. Vložíme kousky ryby a vaříme 5 minut pod pokličkou.

4

Podáváme ozdobené nasekaným koprem.

Poznámka

Brambory musí být vařené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept