Recept

Plněná rajčata s Mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46219

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
0,5 polévková lžíce Majoránka
140 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Olivy nakládané
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
12 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
170 g Tuňák v oleji
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
32% Sodík 643 mg
48% Bílkoviny 27 g

Plněná rajčata s Mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Zralá masitá rajčata omyjeme, osušíme a odkrojíme jim vršky od stopky - čepičky. Vršky z rajčat pokrájíme nadrobno (kromě míst po stopkách) a dáme je do mísy. Rajčata vydlabeme lžičkou, zevnitř je vytřeme olivovým olejem, posypeme solí a černým pepřem.

2

V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9-10 minut, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Nakládané zelené olivy s papričkou scedíme a pokrájíme na plátky.

3

Sýr Mozzarellu nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy k pokrájeným rajčatům. Malé čerstvé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme. Rozkrojíme je na poloviny, pokrájíme na tenké plátky a doložíme k sýru. Konzervovaného tuňáka ve oleji scedíme a dáme do mísy. Čerstvou majoránku s bazalkou omyjeme, vodu setřepeme, několik lístků z bazalky odložíme stranou, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Vejce, bylinky a olivy přidáme do mísy k sýru, ochutíme asi 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a směs promícháme.

4

Rajčata naplníme, poklademe na mísu, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept