Recept

Srnčí steaky s pivní zabaione

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 46224

Ingredience

200 g Chléb pšeničný (bílý)
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 špetka Pepř černý mletý
0,1 l Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
6 plátek Pomeranče
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Skořice mletá
600 g Srnčí maso
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 797kJ
8% Sacharidy 28 g
21% Tuky 16 g
28% Sodík 567 mg
74% Bílkoviny 42 g

Srnčí steaky s pivní zabaione postup přípravy receptu:

1

Steaky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a prudce v něm opečeme steaky (po každé straně asi minutu), zmírníme teplotu a dále opékáme po každé straně 3-4 minuty do zhnědnutí. Maso vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme na teplé místo.

2

V kovové míse rozkvedláme žloutky a celé vejce. Pak mísu vložíme do teplé vodní lázně a vaječnou směs ušleháme elektrickým šlehačem s metličkami.

3

Za stálého míchání postupně přiléváme pivo, omáčku umícháme do krémové konzistence a nakonec ochutíme pomerančovou šťávou a skořicí.

4

Steaky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s plátky pomeranče a bílým chlebem.

Poznámka

Přepuštěné máslo - Bylinkové máslo = Máslo Ghee

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept