Marinované vařené žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované vařené žampiony
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 46225 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
800 g | Žampiony čerstvé |
Na zálivku | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 615,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinované vařené žampiony postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme na jemno. |
2 | Žampiony s cibulí vložíme do vroucí vody se solí a octem. Povaříme zhruba 5 minut, scedíme a necháme okapat. |
3 | V mezičase v míse připravíme zálivku smícháním oleje, soli, pepře, cukru, citronové šťávy a kopru. Okapané žampiony s cibulí vložíme do zálivky, promícháme a necháme v chladu alespoň 5 hodin marinovat. |
Poznámka
Podáváme jako přílohový salát.