Recept

Marinované vařené žampiony

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 46225

Ingredience

300 g Cibule
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
800 g Žampiony čerstvé
Na zálivku
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 824kJ
4% Sacharidy 14 g
19% Tuky 15 g
7% Sodík 148 mg
10% Bílkoviny 6 g

Marinované vařené žampiony postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme na jemno.

2

Žampiony s cibulí vložíme do vroucí vody se solí a octem. Povaříme zhruba 5 minut, scedíme a necháme okapat.

3

V mezičase v míse připravíme zálivku smícháním oleje, soli, pepře, cukru, citronové šťávy a kopru. Okapané žampiony s cibulí vložíme do zálivky, promícháme a necháme v chladu alespoň 5 hodin marinovat.

Poznámka

Podáváme jako přílohový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz