Recept

Lahodná bujabéza s mořskými plody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46235

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Brambory
0,5 hrst Celer - nať
2 ks Cibule
8 ks Hřebenatka
125 g Krabí maso mražené
250 g Krevety tygří - loupané
250 g Mušle slávky
250 g Okoun - filety
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
750 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 ml Rajčatová šťáva
1 ks Rak říční
250 g Treska aljašská
1 kávová lžička Tymián sušený
375 ml Víno bílé
375 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 301kJ
4% Sacharidy 16 g
6% Tuky 5 g
31% Sodík 624 mg
64% Bílkoviny 36 g

Lahodná bujabéza s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou nať celeru. Přidáme loupaná rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a worcesterskou omáčku. Přilijeme vývar a povaříme cca 60 minut.

2

Poté do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme víno a rajčatovou šťávu, vaříme další 2 hodiny.

3

Přidáme kousky masa z tresky a okouna, krátce povaříme. Vložíme očištěné mušle, škeble a opět cca 1 minutu povaříme. Nakonec přisypeme vyloupané krevety a kostičky račího masa. Společně prohřejeme, ale již nevaříme.

4

Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme s opečeným chlebem.

Poznámka

Z raka použijeme pouze maso z ocasu a nakrájíme na kousky.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept