Lín vařený s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín vařený s máslem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Cibule |
600 g | Lín |
50 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 45,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lín vařený s máslem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce lína namočíme do části octa. |
2 | Do hrnce s vodou přilijeme zbylý ocet, přidáme oloupanou cibuli, sůl a koření. Uvedeme do varu, vložíme porce ryby a zvolna vaříme doměkka 5-10 minut podle velikosti porcí. |
3 | Měkké maso vyjmeme a upravíme na talíře. Posypeme nakrájenou pažitkou a přelijeme rozehřátým máslem. |