Candátové filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candátové filé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46253 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
350 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Margarín |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 254,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Muškátový oříšek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Margarín, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Candátové filé postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Cuketu omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme cuketu 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, bílé víno a necháme povařit 8 minut. |
2 | V pánvi rozehřejeme margarín, rybu v něm osmahneme po obou stranách 2 minuty, poté ji osolíme, opepříme a dáme na talíře s cuketou. |