Treska v sezamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v sezamu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46262 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
750 g | Filé z aljašské tresky |
1 ks | Mango |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
100 g | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 242,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mango, Olej sezamový, Pepř bílý, Sezam - semena, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska v sezamu postup přípravy receptu:
1 | Mango oloupeme a odkrojíme dužinu od jádra. Umixujeme dužinu, lžíci citronové šťávy a tvaroh na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme cayenský pepř. |
2 | Nahrubo pomeleme sezam. Omyjeme rybu a osušíme. Rozdělíme ji na 4 porce. Osolíme, opepříme, pokapeme zbylým citronem. |
3 | Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehaná vejce. Rybu obalíme v mouce, poté vajíčkem a pak v mletém sezamu. |
4 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej a smažíme dozlatova rybu. Jednou obrátíme. |
5 | Podáváme s mangovou omáčkou. |