Zelený chřest s lososem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
216 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat.
  • 2
    Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou.
  • 3
    Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky.
  • 4
    Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut.
  • 5
    Lososa podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.