Jednoduchý recept

Zelený chřest s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46271

Ingredience

1 kg Chřest zelený
1 špetka Cukr krupice
4 plátek Losos - filety
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř bílý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
0,3 l Voda pitná
0,3 l Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
8% Sacharidy 30 g
32% Tuky 24 g
11% Sodík 210 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zelený chřest s lososem postup přípravy receptu:

1

Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat.

2

Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou.

3

Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky.

4

Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut.

5

Lososa podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept