Zelený chřest s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený chřest s lososem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46271 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Chřest zelený |
1 špetka | Cukr krupice |
4 plátek | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 ks | Šalotka |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Víno bílé |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 72,6mg |
Draslík | 349,5mg |
Vláknina | 431,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Losos - filety, Pažitka, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený chřest s lososem postup přípravy receptu:
1 | Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat. |
2 | Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou. |
3 | Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky. |
4 | Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut. |
5 | Lososa podáváme s omáčkou. |