Ryba s pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba s pyré
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 46272 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,1 l | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 399,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 683,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pepř bílý, Pepř černý celý, Pstruh, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ryba s pyré postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Svážeme nití ocas a hlavu pstruha. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Nasekáme petrželku. Do hrnce dáme litr vody, přidáme ocet, cibuli, petrželku, bobkový list a pepř, necháme 20 minut vařit. |
3 | Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě 20 minut, poté je scedíme. |
4 | Ve woku rozehřejeme máslo a brambory promícháme, posypeme je natrhaným koprem. |
5 | V octovém vývaru uvaříme pstruhy cca 15 minut. |
6 | Žloutky promícháme se solí a vyšleháme je. Misku se žloutky dáme do vodní lázně a přiléváme zbytek citronové šťávy, dokud omáčka nezhoustne. |
7 | Podáváme se pstruhem a bramborami. |
Poznámka
Pstruzi musí být vykuchaní. Z citronů použijeme šťávu.