Dušený lín - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený lín
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 46279 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Lín |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Masox |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 107,2mg |
Vláknina | 110,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Masox, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený lín postup přípravy receptu:
1 | Šalotky očistíme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vínem. Přidáme citronovou šťávu, masox, worcester, sůl a dusíme doměkka. |
2 | K měkkým cibulkám přidáme omyté, osolené porce lína a dál dusíme, až maso změkne. Potom z porcí ryby odstraníme velké kosti a kůži. |
3 | Porce upravíme na nahřáté talíře. |
4 | Do šťávy přidáme máslo, nasekanou petrželku a necháme přejít varem. Přelijeme přes porce lína a ihned podáváme. |