Jednoduchý recept

Dušený lín

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46279
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Lín
30 g Máslo čerstvé
0,5 ks Masox
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Šalotka
1 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 896kJ
1% Sacharidy 5 g
9% Tuky 7 g
11% Sodík 210 mg
48% Bílkoviny 27 g

Dušený lín postup přípravy receptu:

1

Šalotky očistíme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vínem. Přidáme citronovou šťávu, masox, worcester, sůl a dusíme doměkka.

2

K měkkým cibulkám přidáme omyté, osolené porce lína a dál dusíme, až maso změkne. Potom z porcí ryby odstraníme velké kosti a kůži.

3

Porce upravíme na nahřáté talíře.

4

Do šťávy přidáme máslo, nasekanou petrželku a necháme přejít varem. Přelijeme přes porce lína a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept