Mléčný chléb - malý bochník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčný chléb - malý bochník
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 46297 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí sušené |
25 g | Máslo čerstvé |
2,4 dl | Mléko polotučné |
450 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 29,1mg |
Vláknina | 538,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčný chléb - malý bochník postup přípravy receptu:
1 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami |
2 | a vše poprášíme droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. |
5 | Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem. |
6 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Místo vejcem můžeme povrch potřít před cyklem "pečení" mlékem, nebo místo potírání před tímto cyklem potřít ihned po upečení trochou rozpuštěného másla. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.
Fajn chlebík, před posledním kynutím jsem nesrovnala těsto a neuhladila povrch, byla jsem mimo domov, tak proto ten tvar. Ale samozřejmě, že na chuti to neubere