Mléčný chléb - malý bochník

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
269 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami
  • 2
    a vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  • 5
    Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.
  • 6
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 18. 9. 2015
Mléčný chléb - malý bochník
Fajn chlebík, před posledním kynutím jsem nesrovnala těsto a neuhladila povrch, byla jsem mimo domov, tak proto ten tvar. Ale samozřejmě, že na chuti to neubere😉 Přidávala jsem navíc malinko mléka, ale to vždy záleží jakou máme mouku. Chléb jsem ničím na povrchu nepotírala a budeme ho jíst s máslem a domácí marmeládou, případně s medem.