Jednoduchý recept

Mléčný chléb - malý bochník

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mléčný chléb - malý bochník 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 46297

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí sušené
2,4 dl Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 098kJ
25% Sacharidy 88 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 215 mg
29% Bílkoviny 16 g

Mléčný chléb - malý bochník postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami

2

a vše poprášíme droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

5

Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.

6

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Místo vejcem můžeme povrch potřít před cyklem "pečení" mlékem, nebo místo potírání před tímto cyklem potřít ihned po upečení trochou rozpuštěného másla. Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Mléčný chléb - malý bochník
Fajn chlebík, před posledním kynutím jsem nesrovnala těsto a neuhladila povrch, byla jsem mimo domov, tak proto ten tvar. Ale samozřejmě, že na chuti to neubereblink Přidávala jsem navíc malinko mléka, ale to vždy záleží jakou máme mouku. Chléb jsem ničím na povrchu nepotírala a budeme ho jíst s máslem a domácí marmeládou, případně s medem.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept