Jednoduchý recept

Houbové filé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 46299

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
800 g Okoun - filety
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 32 g
11% Sodík 214 mg
93% Bílkoviny 52 g

Houbové filé postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu.

2

V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli a podusíme houby.

3

Petrželku nasekáme a vmícháme se sýrem a šlehačkou k houbám. Přidáme rozetřený česnek a povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rozkvedlaný žloutek.

4

Opláchneme filé z mořského okouníka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

5

Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní rybu a na ni rozložíme houby. Pečeme 10 minut, poté troubu vypneme a pokrm necháme dojít 5 minut.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept