Houbové filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové filé
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Okoun - filety |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
1 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 509,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun - filety, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbové filé postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme a na plátky nakrájíme žampiony, pokapeme je polovinou citronové šťávy. Předehřejeme na 220 stupňů troubu. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibuli a podusíme houby. |
3 | Petrželku nasekáme a vmícháme se sýrem a šlehačkou k houbám. Přidáme rozetřený česnek a povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku citronové šťávy. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rozkvedlaný žloutek. |
4 | Opláchneme filé z mořského okouníka, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. |
5 | Zapékací mísu vymažeme tukem, dáme do ní rybu a na ni rozložíme houby. Pečeme 10 minut, poté troubu vypneme a pokrm necháme dojít 5 minut. |
6 | Podáváme horké. |