Jednoduchý recept

Hnědý chléb - velký bochník

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 46301

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí
2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
600 g Mouka žitná celozrnná
40 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
3,8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
16% Sacharidy 56 g
8% Tuky 6 g
9% Sodík 189 mg
23% Bílkoviny 13 g

Hnědý chléb - velký bochník postup přípravy receptu:

1

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, k ní přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

2

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

3

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

4

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Poznámka

Doba pečení se může lišit podle typu a výkonu pečicí trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept