Jednoduchý recept

Špenátová podkova

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 46304

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
720 g Treska aljašská
1 polévková lžíce Tuk
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek
1 kg Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 17 g
41% Sodík 826 mg
72% Bílkoviny 41 g

Špenátová podkova postup přípravy receptu:

1

Z listového špenátu odštípneme stonky a listy opereme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.

2

Máslo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli a česnek. Přidáme špenát a dusíme pod pokličkou 5 minut. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.

3

Na 220 stupňů předehřejeme troubu. Podkovy z tresky omyjeme, osolíme, opepříme a zbylým česnekem potřeme. Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme ji špenátem a dáme na něj rybu.

4

Petrželku nasekáme, omyjeme horkou vodou citron a nakrájíme na kolečka. Rybu ozdobíme petrželkou a citronovými plátky.

5

Pokrm zapékáme 20 minut, poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept