Recept

Hovězí carpaccio s parmazánem a vinaigrettou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 46305

Ingredience

Zálivka Vinaigretta
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Ocet Sherry
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 ks Šalotka
Rozmarýnový olej
1 kávová lžička Citronová šťáva
220 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř bílý
1,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
100 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
5% Sacharidy 19 g
26% Tuky 20 g
34% Sodík 678 mg
42% Bílkoviny 23 g

Hovězí carpaccio s parmazánem a vinaigrettou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme domácí zálivku - Vinaigrettu: šalotku očistíme, velmi jemně pokrájíme nebo nastrouháme. V misce vyšleháme 2 lžíce extra olivového oleje s 2 lžícemi Sherry octa, přidáme 2 špetky soli, 2 špetky pepře a za stálého šlehání přidáme 0,5 lžičky dijónské hořčice. Směs musíme šlehat tak dlouho, až se vše dokonale spojí. Přidáme 1 lžičku medu, 2 lžíce Sherry octa a stále šleháme. Pak po kapkách postupně přidáme další 4 lžíce extra olivového oleje. Zálivka by měla být emulgovaná.

2

Z omytého čerstvého rozmarýnu otrháme lístky a drobně je posekáme. V misce je smícháme s 2 lžícemi olivového olejem, 2 špetkami mořské soli, bílým pepřem a lžičkou citrónové šťávy. Rozmarýnový olej důkladně rozmícháme.

3

Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý plát masa dáme potravinářskou folii a maso zlehka naklepeme paličkou na maso a potřeme rozmarýnovým olejem. Poté plát svíčkové posypeme nastrouhaným parmazánem a stočíme do rolády, necháme lehce zamrazit (asi 5-7 minut). Roládu nakrájíme ostrým širokým nožem na co nejtenčí plátky a ozdobně rozložíme na talíře.

4

Carpaccio pokapeme domácí Vinaigrettou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept