Pstruh v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v soli
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 46307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1,2 kg | Pstruh |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 kg | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr čerstvý, Pepř bílý, Pstruh, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh v soli postup přípravy receptu:
1 | Na 250 stupňů předehřejeme troubu. |
2 | Smícháme v míse rozmarýn, mořskou sůl, tymián a prolisovaný česnek. |
3 | Očištěné a vykuchané pstruhy omyjeme, posypeme bylinkovou solí a opepříme. Do břicha ryb dáme koriandr. |
4 | Do pánve nasypeme polovinu bylinkové soli, na ni položíme rybu a přikryjeme zbylou solí. Pekáč dáme do trouby a 25 minut pečeme. Poté necháme dojít 10 minut. |
5 | Solný krunýř rozlomíme, rybu vyndáme a dáme na tác. Odstraníme hlavu, ocas, stáhneme kůži a vykostíme filety. |
6 | Podáváme horké. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborami.