Fioniny kuřecí řízky v županu
45 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
 - 2kusyPomeranče
 - 3stroužkyČesnek
 - 30gramůPetržel - nať
 - 30gramůRozmarýn čerstvý
 - 100gramůSýr Parmezán
 - 1lžíceOlej olivový
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2kusyVejce slepičí
 - 600gramůKuřecí prsa
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve necháme zahřát troubu na 200 stupňů.
 - 2V misce smícháme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a ze dvou pomerančů, nadrobno nasekané stroužky česneku, najemno nasekanou zelenou petržel, najemno nasekaný čerstvý rozmarýn, nastrouhaný parmezán, sůl, pepř a olivový olej.
 - 3Ve vedlejším talíři obalíme ve vajíčku rozklepané kuřecí řízky bez kostí a kůže. Obalené řízky dáme do směsi v misce a přitiskneme na obě strany, aby směs neodpadla.
 - 4Poté řízky poklademe na alobalem vyložený plech a v troubě pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.
 - 5Hotové řízky servírujeme s plátky citronu a zeleným salátem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.